Over mij

Love yourself

enough

to live

a healthy lifestyle

Welkom in mijn wondere wereld, waar ik je graag rondleid in, en op weg help met een healthy lifestyle.

Dit via individuele orthomoleculaire therapie, workshops en infosessies, en via de verkoop van gezonde voeding in mijn microbakkerij

Mijn naam is Emily Huyghens, oprichtster van “Fooddha”. Ik ben 36 jaar, ben sinds 2010 samen met mijn lieftallige echtgenoot Gert, en ben intussen ook mama van onze 4 prachtige kindjes Emile, Lou, Billie en Meau.


Na enkele jaren te hebben gewerkt als jurist voelde ik al even borrelen dat er iets anders voor mij was weggelegd, en ik heb mijn grote passie uiteindelijk gevonden in leefstijlgeneeskunde. Voor ik hiermee van start ging had ik zelf te kampen met bepaalde gezondheidsklachten en werd ik geholpen door vrienden die de opleiding “klinische Psycho Neuro Immunologie” aan het volgen waren bij KPNI Belgium. Voor het eerst in mijn leven werd ik zó ontzettend geboeid door iets, dat ik niet kon stoppen met eraan te denken. Ik besloot dan ook al binnen de week om, ondanks dat ik geen (para)medische achtergrond had, deze opleiding te volgen. Al snel behaalde ik mijn certificaat als Orthomoleculair Therapeute, en ik volgde tevens de eerste twee jaren van de voortgezette PNI opleiding. Gezien ik toen zwanger was van mijn derde kindje, én ik aanvoelde dat ik liever meer tijd zou spenderen aan de psychische en energetische component van gezondheid en ziekte, heb ik toen besloten om deze opleiding niet meer verder te zetten.


De naam en het concept van "Fooddha" ontstonden eigenlijk al in 2018, wanneer mijn man en ik samen volop met onze gezonde levensstijl begonnen. Onze grootste struikelblok toen was "tijd". Het was een grote hulp geweest mocht er toen in onze buurt iemand met de juiste kennis biologische en gezonde kant en klare voeding verkocht hebben. Want wij, zoals vele andere mensen, hadden in het begin van ons health traject geen tijd noch de juiste kennis en tools, om onszelf van lekkere gezonde voeding te voorzien. Ons idee viel jammer genoeg na een tijdje stil, natuurlijk, door de struikelblok "tijd" ;)! Na enkele jaren hebben we gelukkig geleerd dat het concept "tijd" relatief is, en als je iets écht wil, het altijd mogelijk is! 


Na de geboorte van ons vierde kindje heb ik dan besloten dat ik nood had aan verandering, en niet meer wilde deelnemen aan de rat race van het leven. Ik wilde meer aanwezig zijn bij mijn man en kindjes! Omdat ik wel graag creatief bezig ben, mij intellectueel graag verder ontplooi én een bijdrage wil leveren aan onze maatschappij, besloot ik om het toenmalige concept van Fooddha nu in de wereld te zetten, for real! 


















Al doende wat ik écht graag doe wil ik mijn steentje bijdragen aan onze samenleving. Ik maak mensen graag bewust van het belang van een gezonde levensstijl en meer in het bijzonder van het belang van de noodzaak van échte en pure voeding. Op die manier kunnen we ontzettend veel ziektes voorkomen en genezen, bij jong én oud. 

 

Ik wil jullie laten zien dat pure voeding super lekker is, en oneindig veel gezondheids- (en sowieso dus ook financiële!!) voordelen biedt op korte én lange termijn. Ik wil jullie laten voelen dat je een ander mens kan worden door bewuster om te gaan met je eigen lichaam.


De focus ligt op biologisch, voedzaam & low tox met respect voor mens en natuur.


In de eerste plaats deel ik mijn kennis en help ik mensen op weg via individuele consulten - orthomoleculaire therapie & health coaching.


In de tweede plaats help ik mensen concreet verder op weg met een gezonde levensstijl via leerrijke en interactieve infosessies en workshops.


Als derde pijler help ik dan mensen verder via mijn microbakkerij, waar ik gezonde alternatieven maak en verkoop op basis van zuurdesem én ook volledig glutenvrij. Dit is ideaal voor mensen die geen tijd hebben om veel in de keuken te staan of dat gewoonweg niet graag doen, no judgement ;)! 

 

Je lichaam en geest helen kan zwaar zijn, maar niet zo zwaar als ziek blijven

Voeding was ons medicijn, vooraleer we medicijnen hadden!

Maar wie ben IK nu eigenijk?


Mijn gezin staat absoluut centraal in mijn leven. Mijn echtgenoot en ik delen sinds 2010 lief en leed, en alles wat we tot nu toe mochten meemaken heeft ons tot het hechte & openhartige koppel gemaakt dat we nu zijn. We hebben ervoor gekozen om samen in dezelfde richting te groeien, dicht bij elkaar te blijven, en elkaar door dik en dun te steunen. Ik kan maar hopen dat we een goed voorbeeld zijn voor onze 4 prachtige kindjes, en onze imperfecties horen daar ook bij natuurlijk ;)! Ik wil super graag dat ze opgroeien tussen warme mensen, die er zijn voor elkaar, en die ook fouten maken maar zich daar bewust van zijn en daaruit willen leren. Dat proberen we elke dag opnieuw. Het ouderschap brengt ons ontzettend veel, en houdt ons elke dag onze spiegel voor, zó uitdagend maar zo mooi!


Ik hecht ontzettend veel waarde aan oprechte verbinding en ik ben de laatste jaren meer en meer op mezelf gericht: wat kan IK anders doen om zakelijk te groeien, wat kan IK veranderen om een relatie te verbeteren, wat kan IK doen om mijn leven te veranderen? Ik zoek het dus niet meer buiten mezelf, maar binnen mezelf, en probeer elke dag opnieuw leiderschap te nemen over mijn eigen leven.


Ik geloof zelf niet zozeer in het gescheiden houden van werk en privé.  Ik geloof wél dat wanneer je doet wat je graag doet, dat mooi in elkaar vloeit en balans automatisch kan ontstaan. Voor mezelf vind ik het belangrijk dat ik in contact blijf staan met mijn gevoel, mijn kernwaarden, en rekening houd met mijn geliefden om me heen.


Verder ga ik "aan staan" van kennisboeken rond holistische gezondheid, systemisch werk, en zoveel meer. Naast mijn job (tevens mijn hobby, joepie!), huishouden, en gezin, breng ik graag tijd door in de natuur, ga ik graag op vakantie met de onze camper, "Conch genaamd, en hou ik enorm van de zon, mijn favoriete energiebron en de basis van een goede gezondheid! Wekelijks beoefen ik yoga, en tussendoor probeer ik voldoende beweegmomenten in te lassen zodat ik elke dag fit ben om tiptop te functioneren in mijn gezin en binnen mijn job. De laatste jaren ben ik meer en meer bezig met "homesteading", wat betekent dat ik zoveel mogelijk zaken zélf probeer te maken, van wasmiddel tot yoghurt. Dit leer ik allemaal stap voor stap, en doe ik natuurlijk vooral als ik tijd en ruimte heb hiervoor. 


I practice what I preach, maar ik ben niet perfect, ik pas mijn gezonde levensstijl niet altijd even strikt toe als ik tijdens de eerste jaren deed. Ik geloof namelijk in balans, en ik geloof ook dat ons emotioneel welzijn en eventueel traumatisch verleden een heel grote rol speelt in onze gezondheid. Ook daar werk ik bij mezelf aan, en dit raad ik mijn cliënten dan ook aan tijdens de consulten. Je kan zo gezond eten en leven als je wil, als er trauma zit opgeslagen in jouw systeem, kan het zorgen voor stagnatie, en uiteindelijk voor ziekte op korte of lange termijn.  


Wil je meer weten? Volg me dan zeker op Instagram


 

Mijn waardes 


We krijgen vandaag de dag ontelbaar veel chemische en toxische stoffen binnen: via pesticiden op en in onze voeding, materiaal waar we mee koken en bakken, PFAS in de grond waar onze kipjes op leven, luchtverontreiniging, plastic doosjes waarin we voeding bewaren, verzorgingsproducten, afwasmiddelen, enzovoort.  

Elke verandering maakt een verschil,  zelfs de kleinste. Daarom kies ik ervoor om, ook al kruipt er meer werk en geld in, zo weinig mogelijk toxines toe te laten in mijn leven én in mijn bakkerij.

Zo werk ik bijvoorbeeld zoveel mogelijk met biologische producten, gebruik ik roestvrij stalen en glazen kommen, maak ik mijn eigen vaatwasmiddel, gebruik ik ecologisch bakpapier, gebruik ik RVS broodpannen,...


Er werden in het verleden allerlei fabeltjes verteld over voeding, zoals dat cholesterol gevaarlijk is en we margarine moeten eten om die cholesterol te verminderen, dat frituren in zonnebloemolie gezonder is, dat melkerijboter slecht zou zijn voor hart- en vaatziekten, dat commercieel brood goede vezels bevat voor je darmen, etc. 

Ik help deze fabeltjes graag de wereld uit door jullie de juiste kennis te verschaffen. Ik werk bovendien énkel met zuivere ingrediënten: geen soja, geen ontstekings-bevorderende vetzuren, geen geraffineerde suiker, geen met pesticiden besproeide gluten, geen (gepasteuriseerde) melk van koeien die niet hebben mogen grazen in de wei en mogelijks veel antibiotica hebben gekregen, zo weinig mogelijk peulvruchten en antinutriënten uit bijvoorbeeld aardappel, geen transvetten, etc.


Het is mijn wens dat iedereen meer kennis heeft over het menselijk lichaam en een gezonde levensstijl. We moeten weten welke voeding goed is voor ons, hoe we onze voeding moeten kweken,  klaarmaken en bewaren. Dit zodat wet niet te afhankelijk worden van de grillen van de markt, en zodat ieder van ons de regie krijgt over zijn/haar eigen gezondheid, en dus over zijn/haar eigen leven! 

Ik deel graag mijn kennis over jouw vraag of klacht tijdens de 1 op 1 consulten (ik leg uit wat te veranderen + hoe werkt het). 

In mijn workshops help ik je dan concreet op weg met een aantal specifieke topics . 

En voor wie zelf geen tijd heeft of niet graag in de keuken staat: je kan bij mij ook glutenvrij en glutenarme (zuurdesem) voeding bestellen!