Waarom workshops en infosessies?
Wel, op slechts 2 à 3 uurtjes tijd krijg je een hoop kennis, en vooral concrete tools en tips om met die kennis aan de slag te gaan. Tijdens mijn jaren ervaring als therapeut bleek dat veel mensen vastliepen met thema's zoals: "Ik weet niet hoe ik eraan moet beginnen!", "Ik kom de winkel binnen en ik word gek van die etiketten te lezen, in ALLES zit iets in dat ik niet wil of niet mag?!", "Ik heb al vanalles proberen bakken maar het lukt mij niet om zonder ei of zonder gluten iets fatsoenlijks op tafel te krijgen".
En hier wil ik jullie nu bij helpen, CONCRETE handvaten, tips & tricks, alternatieven voor de commerciële producten,... Zodat je écht lekkere dingen kan eten en deze ook met succes kan voorschotelen aan je partner en/of kids!
Gluten zijn eiwitten die je terugvindt in granen zoals tarwe, rogge, spelt, gerst, etc, en die zorgen voor de luchtige structuur van brood. Jammer genoeg vallen deze gluten onder de groep van de "antinutriënten", wat betekent dat ze de darmbarrière (een deel van ons AFweersysteem) kunnen aantasten. Vroeger werd brood gebakken aan de hand van zuurdesem, een levende cultuur van gisten en bacteriën die ervoor zorgt dat het brood rijst en luchtig wordt. Deze werkwijze met fermentatie is zeer arbeids- en tijdsintensief, maar hierdoor werd een groot deel van de gluten wel afgebroken, waardoor het brood goed verteerd werd. Hier komt later sowieso nog een workshop over! Wil je hier intussen al meer over weten?
Vandaag de dag moet alles snel gaan en zoveel mogelijk opbrengen, met als gevolg dat er jammer genoeg nog zeer weinig bakkers zijn die enkel met zuurdesem werken.
Veel mensen krijgen dan ook last van hun spijsvertering, of van andere klachten die daarmee kunnen gelinkt worden. Anderen krijgen intoleranties of allergieën, waardoor ze gluten volledig moeten vermijden.
Voor deze mensen, maar ook voor mensen die zich bewust zijn van de te grote hoeveelheid en frequentie aan (vaak bewerkte) gluten die we de dag van vandaag eten, heb ik deze workshop ontwikkeld.
Tijdens deze workshop geef ik eerst wat uitleg over gluten, hoe het werkt, en de mogelijke neveneffecten ervan. Daarna gaan we dieper in op de niet glutenbevattende granen en alle mogelijke melen die we kunnen inzetten om te bakken.
Na deze basis te hebben besproken, gaan we samen aan de slag. We bakken allerlei zaken zoals bijvoorbeeld brood, wafeltjes, cake, koekjes, crackers. Op het einde kunnen we samen proeven, en iedereen mag dan wat lekkers meenemen naar huis.
Er kan ook rekening gehouden worden met andere ingrediënten, bijvoorbeeld voor zij die veganistisch eten, of anderen die geen eieren of dierlijke zuivel kunnen verdragen.
De volgende workshop gaat door op zaterdag 1 maart 2025 van 9u30 tot 12u. Volg mij op Instagram voor meer info!
Ben je al overtuigd? Dan kan je inschrijven via mail!
Kostprijs: € 75,00 incl. BTW (breng een vriend(in) mee en krijg 10% korting!)
Locatie: Bosstraat 107 te Wellen
Duurtijd: 2,5 tot 3u
Je weet nu misschien al enkele zaken over voeding, bvb. dat je beter geen frisdrank drinkt en beter gefrituurd eten vermijdt, of dat M&M's niet de beste snack keuze zijn! Maar dan sta je in de winkel en ga je op zoek naar iets anders... Na uren ingrediëntenlijsten te proberen ontcijferen, kom je thuis met een vrij lege winkeltas... Gewoon maar droge kip met broccoli dan vanavond? Of een tomaatje als snack?
Nee hoor! Gelukkig zijn er de dag van vandaag al ontzettend veel alternatieven op de markt, meer en meer producenten beseffen hoe belangrijk het is om terug naar de zuivere voeding te gaan, en hoe meer wij hun producten kopen, hoe meer dergelijke producten er op de markt komen.
Tijdens deze infosessie op locatie leg ik je duidelijk uit waarop we moeten letten bij het kopen van producten, en hoe we juist de ingrediëntenlijsten kunnen lezen en interpreteren. Daarna lopen we samen door de rayons van de winkel, en bespreken we alle categorieën deel per deel (graansoorten, suikers, oliën en vetten, broodbeleg, brood en crackers, melk en yoghurt, plantaardige alternatieven, etc). Er wordt ook aandacht besteed aan het aanreiken van concrete alternatieven voor ingrediënten die iemand moet vermijden of die we sowieso willen beperken, en natuurlijk is er tijd voor jullie vragen.
Een zéér waardevolle workshop voor de mensen die nog niet goed weten wat nu goed is en wat niet, of niet weten wat er allemaal op de markt is of hoe men etiketten moet interpreteren. HIER leer je na de absolute basics van voeding al heel wat concrete tips, en dan kan je verder met koken en bakken.
De volgende workshop gaat door op woensdag 12 februari 2025 van 13u30 tot 15u30. Volg mij op Instagram voor meer info. Ben je al overtuigd? Dan kan je inschrijven via mail!
Kostprijs: € 35,00
Locatie: Bioplanet te Hasselt
Duurtijd: 2u
Tijdens deze infosessie gaan we diep in op een aantal basisbegrippen die nodig zijn om echt te begrijpen wat goed is voor je lichaam, en waarom, of wat niet goed is voor je lichaam, en waarom dan niet. Zo vertel ik over de micro- en macronutriënten, de vetzuren en de eiwitten. Ook zal ik het hebben over veganisme, over het verschil tussen je levensstijl veranderen en "diëten", over biologische voeding, over low toxic leven, en nog veel meer.
Tijdens deze avond leer je een aantal basics die je meer begrip geven in de wondere wereld van voeding en de gevolgen die voeding heeft op ons lichaam. Een échte must voor wie wil starten met een nieuwe levensstijl, maar nog niet goed weet hoe.
Een topic dat voor iedereen met kids wel interessant is: "Als het niet altijd een boterham met choco of confituur mag zijn, wat geef ik dan wél mee?! En wanneer vind ik daar nog de tijd voor ...?! Ik heb geen inspiratie!"
Tijdens deze workshop gaan we eerst een stukje kennis doorploeteren. Ik geef je hier graag meer uitleg over wat de specifieke behoeften van kinderen juist zijn, en hoe we hieraan tegemoet kunnen komen. Aan de hand van enkele concrete voorbeelden toon ik graag ook even hoe we traditioneel worden opgeleid, en hoe dit totaal tegenstrijdig is met de noden van een kind in volle ontwikkeling. Na dit kennismomentje gaan we dan samen aan de slag: we gaan eigenlijk "meal preppen" aan de hand van enkele receptjes, maar ook "freestylen" met een aantal ingrediënten die ik zo los zal voorzien. We maken dan allerhande gerechtjes met onder andere groenten, fruit, vlees, vis, noten, etc.
Tussendoor kan uiteraard van alles geproefd worden, maar niet te veel ;) want op het einde mag je je eigen meegebrachte lunchbox (of die van je kind ) vullen en meenemen naar huis om ook daar eens te laten proeven!
De volgende workshop gaat door op zaterdag 29 maart van 9u30 tot 12u. Volg mij op Instagram voor meer info.
Ben je al overtuigd? Dan kan je inschrijven via mail!
Kostprijs: € 75,00
Locatie: Bosstraat 107 te Wellen
Duurtijd: 2,5 tot 3u
Openingstijden